Fysioterapeutti personal traineriksi!

Nyt tulee lyhyt ja hyvin epäkaupallinen blogautus. Tai kaupallinen siinä mielessä, että meitä Helsinkiläisiä fysioterapeutteja tässä buustaan. Epäkaupallinen teksti on siinä mielessä, että hyviä fyssareita on vaikkapa Helsingissä kymmenittäin. Mutta, jos saan tällä hieman ammattikuntamme kyvykkyyttä esiin, niin mikäpä siinä. Hyviä voi aina tukea varsinkin, kun he auttavat ihmisiä elämään tervettä ja kivutonta elämää tutkituin metodein.

Personal training eli pt on yksilövalmennusta.

Lyhyesti kiteytettynä asiakasta valmennetaan tavoitteellisesti terveyden eri osa-alueilla. Kaikki alkaa tavoitteen saavuttamista palvelevista alkutesteitä ja episodi päätyy lopputesteihin. Sen avulla todennetaan personal trainerin ja asiakkaan yhteisponnistelujen tuloksellisuus. Lisää personal trainer -palveluista voit lukea aikaisemmasta kirjoituksestani.

Samasta on kyse fysioterapiassa. Asiakas tulee Helsingissä vastaanotolle ilman lähetettä. Hänellä on joku hyvän elämän elämistä tai vaikkapa maastopyöräharjoittelua estävä kipu. Fysioterapeutti tekee tutkimuksen ja alkutestit. Sen jälkeen asiakas ja fyssari aloitattavat harjoittelun yhdessä kohti tavoitetta. Sen saavuttaminen mitataan lopputestein. Hyvän fysioterapeutin ohjauksessa asiakas saa tutkimukseen perustuvaa hoitoa, sparrausta sekä harjoitusohjelman. Treenautamme terveitä ja vähemmän terveitä valmiin moniammatillisen verkoston turvin. Harjoitteet tehdään lajityypillisesti ja lajia simuloivissa tilanteissa. Se paikka voi olla vaikkapa maastopyöräpolku Helsingin Kivinokassa.

Fysioterapeutti avuksi, kun tilanne on personal trainerille liian hankala.

Viimeisen vuoden aikana on julkaistu muutama merkittävä tutkimustulos. Sekä olkapään-, polven- että alaselän kipujen hoidossa fysioterapia on hyvin usein tehokkaampi kuin leikkaus. Kyse ei ole niksautteluista tai muljautteluista vaan ohjatusta harjoittelusta. Se ohjattu harjoittelu noudattaa yllä kuvailtua kaavaa. Eli, jos sulla on polvi- alaselkä- tai olkapääkipua niin ota yhteyttä hyvään fysioterapeuttiin. Ala harjoittelemaan fiksusti ja säästyt isolla todennäköisyydellä puukolta ja perustraineriltä. Fyssari on sun paras personal trainer.

Innosta personal trainerit käytössäsi!

Uudella maalla Järvenpään seudulla parhaat fysiotrainerit löydät Hoitokeitaasta.